Lidé se stále častěji vydávají na zahraniční cesty po Evropě bez platného cestovního pojištění. Důvod je jednoduchý. Věří, že ke zdravotnické péči jim stačí jen kartička pojištěnce, ale je to jen částečná pravda. Sice vám bude poskytnutá neodkladná lékařská péče, ale výlohy za tyto zdravotnické úkony budete muset v případě neplatného cestovního pojištění platit z vlastní kapsy.

Zhodnoťte před cestou možná rizika

Ještě před samotným sjednáním pojištění do zahraniční byste měli mít jasno v náplni své zahraniční cesty. Zda jedete za prací, sportem nebo odpočinkem. Každá z variant má odlišnou náplň pobytu v zahraničí a obecně platí, že čím rizikovější aktivity, tím je třeba promyšlenější cestovní pojištění. Na mnohé sporty existuje dokonce i speciální výběr cestovního připojištění, které vás bude chránit v případě, že se vám stane při provozování extrémního sportu nějaký vážný úraz. Musíte mít ovšem tyto aktivity zahrnuty ve sjednaném pojištění.

Výše limitů rozhoduje o výsledku

Nejméně pozornosti lidé věnují výši pojistných limitů a přitom jde o zásadní faktor při platbě léčebných výloh. Minimální výše pojistných limitů by měla být alespoň 1,5 milionů korun, ale pokud si chcete být skutečně jistí, že vás nic nepřekvapí, považuje se za bezpečnou normu hranice 5 000 000 korun. Mimo státy EU vám přitom neuznají bez cestovního pojištění ani základní lékařskou péči, což je v případě náhlého úrazu nebo onemocnění nepříjemnou záležitostí. Při pojištění do zahraničí on-line získáte komplexní přehled o všech dostupných variantách.

Vhodné připojištění vás ochrání komplexně

Celkově by se dalo cestovní pojištění rozložit na čtyři různé části. Do té první základní patří léčebné výlohy, které kryjí ošetření nebo převozy a léky. Další je pojištění odpovědnosti (více o něm zde) za neúmyslně způsobenou škodu třetí osobě. Třetí kategorii obsazuje připojištění zavazadel, které můžete během cestování snadno ztratit nebo poškodit a následky jsou nepříjemné. Nezapomeňte, že pojištění léčebných výloh není to stejné jako úrazové pojištění, které spadá do čtvrté kategorie. Více vám napoví VPP k cestovnímu pojištění, kde najdete všechny podrobnosti.

 


Jak bude reklama vypadat?
-
Kup si reklamu pod tímto článkem jen za 50 Kč
Zobrazit formulář pro nákup
Sdílejte
Předchozí článekZemě Buddhy
Další článekSloni na Šrí Lance